Kinderen en scheiding,  Ouderschapsplan,  Vakantie

Joepie! We mogen van mama op wintersport!

Joepie! We mogen van mama op wintersport!

Een aantal weken geleden ontving ik een mailtje van Anne.
Anne is inmiddels 15 jaar en is de dochter van Chris en Jetteke. Ik heb het hele gezin begeleid bij de scheiding.

‘Gozien ken je me nog? Ik ben Anne. Je hebt mijn vader en moeder en mijn broertje en mij 2 jaar geleden geholpen zodat mijn vader en moeder goed konden scheiden.
Het gaat hartstikke goed. Iedereen houdt zich aan de afspraken en af en toe overleggen we samen als er even iets anders afgesproken moet worden.
Maar nu is er iets waar we samen niet zo goed uitkomen. D.w.z. papa en mama komen er niet uit.

Dit jaar zou ik bij mama zijn op kerstavond en op 1e kerstdag. Dat vond ik ook fijn, maar nu vroeg papa met Sinterklaas of Pepijn en ik een weekje met hem op wintersport wilden gaan. Nou dat wilden wij wel, maar toen hij zei dat we al op 23 december zouden vertrekken was ik minder blij. Ik wou kerst graag bij mama zijn. Papa zei ook dat hij eerst van ons wilde weten of we mee wilden gaan voordat hij dit aan mama ging vragen. Ja, en dat was niet zo’n goed idee van papa. Mama zei tegen papa dat ze dat niet leuk vond en dat ze zich verheugde op kerst met Pepijn en mij en nog een tante en zo. Ze hebben er nu ruzie om. Weet jij een oplossing want als ik op vakantie ga en mama is heel verdrietig dan vind ik er ook niks aan.’

‘Anne, wat dapper van je dat mij dit mailtje stuurt.
Ik denk dat je met papa en mama moet gaan praten en hen uitleggen dat je wel heel graag op wintersport gaat, maar dat het niet goed voelt als je weet dat mama dan verdrietig is. Je zou aan hen kunnen vragen of dat Pepijn en jij dan niet alleen met oudjaar maar ook met nieuwjaar bij mama zouden mogen zijn en dat volgend jaar Pepijn en jij de hele kerst bij mama mogen zijn en oudjaar en nieuwjaar bij papa. In 2018 kunnen papa en mama dan weer het vaste vakantieschema aanhouden. Ik denk dat je dat best kunt vragen. Als het niet lukt dan vraag je maar aan mama en papa of ze mij even willen bellen. Ok?’

Enkele dagen later ontving ik onderstaande mail:
‘Joepie! We mogen van mama op wintersport!
We hebben allemaal samen zitten praten en we mochten allemaal zeggen hoe we dit het beste op konden lossen. Ik mocht als eerste wat zeggen en heb natuurlijk gezegd wat jij aan mij mailde en wat denk je? Papa en mama keken elkaar aan en zeiden dat zij er toch wel al samen over hadden kunnen praten en eigenlijk ongeveer hetzelfde hadden bedacht. Alleen wilde Pepijn toch wel graag met oudjaar bij papa zijn omdat hij dan vuurwerk met hem af kon steken. Nou dat snappen we allemaal wel.
Bedankt en ik heb het koffer al bijna helemaal volgepropt!’

‘Anne, ontzettend fijn voor jullie allemaal dat het is opgelost, maar vooral dat Pepijn en jij heerlijk met papa op wintersport kunnen gaan. Geniet ervan enneh…………… stuur effe een appje als je eraan denkt!’

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Gozien & Peter Vossen – De ScheidingsMakelaar in Gelderland
Gozien Vossen
Mobiel 06 46 63 01 21
Email g.vossen@scheidingsmakelaar.nl

Peter Vossen
Mobiel  06 83 533 644
Email p.vossen@scheidingsmakelaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *