Financiële aspecten,  Kinderen en scheiding

Scheiding treft ook pubers en jongvolwassenen

Een scheiding treft altijd de kinderen. Vaak gaat het dan om nog jonge kinderen, maar een scheiding heeft ook gevolgen voor pubers en jongvolwassenen. Ook kinderen boven de 18 jaar hebben hun ouders nodig of ze nu inwonend of uitwonend zijn. Gozien Vossen is scheidingsmakelaar voor Oost-Gelderland. Zij voert gesprekken met kinderen in echtscheiding en schrijft over ‘de vergeten groep bij echtscheidingen’.

Deze keer een gedeelte uit het gesprek met Joris (20 jaar):
Joris vraagt via de app: ‘Gozien, ik weet dat het zondag is, maar kan ik je met spoed spreken?’
‘Tuurlijk, ik ben bereikbaar’.

Joris vertelt, dat hij afgelopen vrijdag bij de directeur van zijn school is geroepen. Hij wil naar aanleiding van dat gesprek graag even met me praten. Liever niet telefonisch en ook niet thuis! We spreken af in een knus restaurant buiten het dorp, zodat de kans op een ontmoeting met ‘bekenden’ klein is. ‘Ik sta voor een dilemma. Er is een mogelijkheid om een half jaar aan de Macquarie University in Sydney te gaan studeren. Het is een droom die werkelijkheid zou kunnen worden……..’.

‘Zo. Niet gek hé’.
‘Ik moet vóór a.s. woensdag beslissen. Ik kom in aanmerking voor een studiebeurs, maar deze is niet toereikend voor de kosten van de studie en het levensonderhoud daar. Weet jij of mijn vader en moeder ‘nog’ geld hebben om mij financieel bij te staan? Volgens mij betalen ze nu al best veel, maar ik weet dat ze daardoor op andere dingen moeten bezuinigen. Eén ding is zeker: het mag in ieder geval niet ten koste gaan van mijn broertje en zusje! Ik kan in de weekenden bijverdienen. Zij niet. Zij zijn nog te jong’.

‘Ik weet niet om welke bedragen het gaat, maar het zou wel eens heel moeilijk kunnen worden voor ze. Je vader en moeder worden, zoals je weet, financieel bijgestaan door je oma. Misschien zou je eens aan haar kunnen vragen of je geld van haar kunt lenen’. De spanning valt van het gezicht van Joris en hij reageert enthousiast met ‘ik ga meteen oma bellen!’ Twee maanden later valt er een prachtige kaart uit Sydney in de bus. Van wie zou die zijn……?

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Gozien & Peter Vossen – De ScheidingsMakelaar in Gelderland
Gozien Vossen
Mobiel 06 46 63 01 21
Email g.vossen@scheidingsmakelaar.nl

Peter Vossen
Mobiel  06 83 533 644
Email p.vossen@scheidingsmakelaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *