Alimentatie,  Financiële aspecten,  Kinderen en scheiding,  Kindverklaring,  Ouder kind-coach

‘Ik wil dat mijn ouders gaan scheiden. Mag ik u hierover bellen?’

‘Ik wil dat mijn ouders gaan scheiden. Mag ik u hierover bellen?’

Vandaag ontving ik een app van Mart waarin mij bovenstaande vraag werd gesteld. Bericht was verstuurd om 3.48 uur. Ik heb hem vanochtend laten weten dat hij mij mag bellen wanneer hij dat wil. 5 Minuten later werd ik door hem gebeld.

‘Hoi hier met Mart’.
‘Hoi Mart’.
‘Misschien kent u mij nog wel. U was vorige week bij ons om samen met mijn ouders te praten over dat ze wilden gaan scheiden. Dat wil zeggen: dat mijn moeder wilde gaan scheiden, maar mijn vader wilde dat niet!’
‘Ja, dat herinner ik me. Ik heb toen kennisgemaakt met jou en met je zusje, Suus.’
‘U gaf mijn ouders ’n visitekaartje en een folder. Die lagen allebei in de fruitschaal dus kon ik zo uw nummer vinden. Zij zouden erover nadenken wanneer ze de scheiding wilden gaan regelen en u dan bellen, maar ik ben bang dat u helemaal niet gebeld wordt. Nadat u wegging hebben zij nog heel lang met elkaar zitten praten en later ook nog met ons 2tjes erbij. Dat ging heel goed. Het werd weer rustig hier in huis. Tot gisteravond of liever gezegd tot vannacht. Mijn ouders hadden, zoals zo vaak, weer ‘ns vreselijke ruzie. Mijn vader schreeuwde: ‘Hier wordt niet gescheiden!’ Mijn moeder schreeuwde terug: ‘Nou dan ga ik naar een advocaat en regel ik het lekker zelf!’ Ik heb toen op hun slaapkamerdeur geklopt en heb hun gevraagd: ‘En Suus en ik dan?’ Toen werd het stil en kwamen ze naar me toe en moesten ze heel hard huilen. Ja en toen heb ik ook gehuild. We zijn toen met ons 3tjes naar beneden gegaan om te praten. Suus is dit weekend gelukkig op zeilkamp.’
‘Nou dat is wel heel heftig wat je me nu vertelt. Hieruit blijkt hoe moeilijk je vader en moeder het hebben, maar jij ook natuurlijk. Hoe verliep dat gesprek vannacht?’
‘Goed. Ik heb hun gevraagd of ze alstublieft wilden gaan scheiden, maar mijn vader zei weer dat hij niet wilde scheiden. Toen heb ik hem gevraagd: ‘waarom dan niet?’ ‘Omdat ik me kapot moet blijven werken om je moeder en jullie te blijven onderhouden terwijl je moeder de scheiding wil en niet ik!’ Heeft mijn vader hier gelijk in mevrouw?’
‘Er zijn allerlei mogelijkheden om dat goed te regelen. Ook voor je vader. Dit zijn juist de zaken die ik met je vader en moeder ga bespreken. Al snel zal dan voor hen duidelijk worden hoe de toekomst na hun scheiding er financieel uit zal komen te zien. En dat zou best nog wel ‘ns mee kunnen vallen.’

‘Nou dan ga ik nog ’n keer tegen hun zeggen dat ze best kunnen gaan scheiden en dat we dan alle 4 misschien wel veel gelukkiger worden. Ik zal ook zeggen dat ik echt niet boos ben op hun en dat ze altijd mijn vader en moeder zullen blijven. Toch heb ik nog wel ’n vraag aan u: ‘als ze nou allebei moeilijk blijven doen kan ik dan de rechter vragen om mijn vader en moeder te laten scheiden? Dan hoeven mijn vader en moeder niet meer te ruziën en moeten ze doen wat de rechter zegt. Dat is misschien wel veel beter voor hun.’
‘Mart, dat lijkt misschien wel zo, maar het is toch echt veel beter als je vader en moeder samen afspraken maken. Eigenlijk denk ik dat jij en Suus hen ook heel goed kunnen helpen door met ideeën te komen zodat jullie alle 4, ondanks deze vervelende periode, toch een gelukkige toekomst in kunnen gaan. Ik kan jullie daar zeker alle 4 bij helpen.’
‘Ok. Ik denk er nog even over na en dan ga ik ze zeggen dat ze u toch moeten bellen. Dank u wel mevrouw en ik hoop tot ziens!’
‘Ik vind je heel dapper dat je mij hebt geappt en gebeld. Dag jongen.’

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Gozien & Peter Vossen – De ScheidingsMakelaar in Gelderland
Gozien Vossen
Mobiel 06 46 63 01 21
Email g.vossen@scheidingsmakelaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *