Financiële aspecten,  Kinderen en scheiding,  Scheiding,  Scheidingsproces

Liever een scheiding op gezamenlijk verzoek dan een vechtscheiding

Als u ervan overtuigd bent dat het beter is dat u en uw partner uit elkaar gaan dan om samen ongelukkig verder te leven, is het verstandig om met een mediator om tafel te gaan om uw scheiding netjes te regelen. Juist ook als u hierover samen moeilijk kunt praten is mediation een goede manier om toch samen tot afspraken te kunnen komen zeker als bij uw scheiding ook nog uw kinderen betrokken zijn.
Helaas is het niet altijd zo dat beide partners bereid zijn om samen met een onpartijdige mediator een gesprek aan te gaan en kiest men ervoor om vooral het eigen belang voorop te stellen waardoor een door de ingeschakelde advocaat opgestarte procedure in een langdurige vechtscheiding uitmondt.

Onlangs viel ons een artikel op in de krant waarin duidelijk werd dat een scheidingsprocedure ook anders kan verlopen (zie: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1080533840/boze-vrouw-moet-tentje-in-voortuin-aanstaande-ex-afbreken). Dit maakt duidelijk hoe belangrijk het is om vooral samen te willen communiceren zodat men binnen een voor beide partijen acceptabele termijn tot goede afspraken komt zodat beiden hun leven na de scheiding een nieuwe draai kunnen geven.

Mits u maar voor ogen houdt dat het beter is om ieder een andere weg te gaan bewandelen zonder verdere rancunes en de intentie heeft om samen uw relatie netjes af te willen wikkelen dan kan een mediator hierbij beide partners in alle opzichten bijstaan en behoeft een scheiding niet tot een langdurige juridische strijd te leiden met een voor beide partijen langdurige stressvolle tijd.

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Gozien & Peter Vossen – scheidingsmakelaar in Gelderland
Gozien Vossen
Mobiel 06 46 63 01 21
Email g.vossen@scheidingsmakelaar.nl

Peter Vossen
Mobiel 06 83 533 644
Email p.vossen@scheidingsmakelaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *